PROMPT (Articulatie)

Home-Behandelmethoden/Specialismen-PROMPT (Articulatie)
PROMPT (Articulatie)2018-02-03T13:55:01+01:00

PROMPT

Met PROMPT helpt de logopedist de patiënt met het aanleren van (nieuwe) spraakbewegingen door de mondbeweging van de doelklank te laten voelen.

De logopedist helpt de patiënt met het vormen van bewegingspatronen van de spraakklanken door het manipuleren van de gewenste spiergroepen. Op deze manier wordt er een referentie van het bewegingspatroon van de klank gemaakt en kan de patiënt daarmee vervolgens het bewegingspatroon van de klank zelf oproepen. Er wordt nooit in de mond van de patiënt gewerkt.
PROMPT vormt hiermee een waardevolle toevoeging voor het logopedisch handelen bij spraakstoornissen en kan worden toegepast bij zowel kinderen als volwassenen en bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.

Wat doet de logopedist?

De logopedist biedt met haar vingers van buitenaf (de mond) hulp bij het vormen van klinkers en medeklinkers. Zo ervaart de patiënt de juiste beweging en volgorde van beweging die nodig is voor de vorming van spraakklanken en woorden.

Ga naar de bovenkant